El pròxim 15 de febrer comença la tercera edició del Mòdul Zero de BIM per a l’enginyeria civil al Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, el CETOP

Captura de pantalla 2015-10-22 a las 14.01.43

BIM és l’acrònim de Building Information Modeling i tot i que és una metodologia de curt recorregut a Espanya, la realitat és que té presència a escala mundial. Ha obtingut èxit perquè és capaç d’integrar software, models tridimensionals i bases de dades a partir de les quals es pot desenvolupar un model virtual únic que simuli l’obra construïda amb tots els seus components i tot la informació relativa (estructura, materials, mesures, costos, anàlisis estratègic, fases de construcció, calendari, visutalitzacions prèvies…).

Si tots els agents que participen en el cicle de vida de l’obra o infraestructura treballen sobre el mateix model, es minimitza la pèrdua d’informació vinculada a la comunicació i es reduexien per tant les despeses econòmiques i es fa més fàcil planificar i complir els timings.

BIM Academy i el CETOP, conscients d’aquests avantatges, van crear el primer curs de formació en BIM a Espanya per a professionals de l’enginyeria civil. Aquest curs permetrà adquirir els coneixements bàsics que comporta la incorporació de la metodologia BIM, la qual facilita el control i la gestió adequada dels recursos materials, digitals i humans en les obres de l’enginyeria civil.

Pots consultar el programa sencer del curs i descobrir també les 10 dimensions de BIM, una premissa sobre la qual parteix aquesta formació. El curs es divideix en dues parts: una introductòria per conèixer els beneficis que aporta BIM però també el canvi de paradigma que suposa i, una segona, centrada en què significa implantar-lo en sector de l’enginyeria, la gestió del model BIM en el projecte, l’obra i en l’explotació posterior d’una construcció civil.

El Mòdul Zero, amb una durada de 30 hores, és el primer dels mòduls de formació BIM i és de caràcter obligatori: servirà per accedir als mòduls següents de desenvolupament del procés. No requereix cap coneixement previ d’aquesta eina/mètode/procés. A més, cal destacar que és un curs bonificable per Tripartita i que hi ha també 4 beques per a persones que es trobin en situació d’atur.

INSCRIU-TE!

Modalitat: Presencial

Dates: M0 C del 15 de febrer al 16 de març (dilluns i dimecres)

Horari: De 17:30h a 20:30h

Lloc: Seu del CETOP (C/ Numancia 95-99, local 5 de Barcelona)

Preu col·legiat: 350€ (aturats 175€ i 4 beques disponibles)

Preu general: 450€

100% BONIFICABLE PER TRIPARTITA