La quarta edició de l’ European BIM Summit (EBS18) ja té data de celebració. L’ EBS18  tindrà lloc els dies 8 i 9 de març de 2018  a l’ Auditori AXA, ubicat en el centre de negocis i comercial de l’Illa Diagonal de Barcelona, (Av. Diagonal, 547). La nova edició té el repte de continuar sent un lloc de trobada i de referencia d’Europa sobre el BIM.

L’ EBS18 reunirà a profesionals de 12 països  amb un format renovat i la incorporació de casos de molt alt nivell i complexitat. Destaca la incorporació de Patrick MacLeamy com a honor advisor, una de les personalitats més importants de tot el mòn en l’àmbit del BIM.

Durant les anteriors edicions s’ha convidat a diferents països per analitzar l’adopció del BIM. Així doncs, en aquesta quarta edició del EBS18 participarà com a convidat els països de parla alemanya,  que buildingSMART agrupa entorn a Alemania, Austria, Bélgica, Suiza, Luxemburg i Liechtenstein per analitzar el procés i l’ èxit de l’adopción BIM.

Hi haurà una jornada prèvia especial a l’EBS. Els tres dies de certamen es focalitzen en tres objectius ben diferenciats:

  •  7 de març: esdeveniment de caràcter obert i pùblic, amb la finalitat de generar oportunitats comercials i tècniques entorn a la digitalització de la construcció.Una jornada dirigida als futurs agents de la construcció, els estudiants de formació profesional i universitaris que formaran el gruix dels professionales del sector.
  • 8 de març: jornada dedicada a les aplicacions que es duen a terme, actualment, en tota Europa i en la resta del mòn  sota el títol de BIM Present. Es presentaran els últims avenços i l’impacte d’aquest nou mètode de treball basat en la gestió de la informació i de les dades generades durant el cicle de vida d’una edificació, des del projecte inicial fins el manteniment i la rehabilitació posterior.
  • 9 de març: té com a lema BIM Future.  La jornada està dedicada a la presentació de ponencies de diferents experts pioners i destacats del BIM.  A més, es presentaran diferents iniciatives internacionals que s’han convertit en un fenomen econòmic pels serveis i productes que ofereixen en el nostre sector i que sense el BIM no serien possibles.
  • Per finalitzar la jornada, es presentarà durant l’EBS18, l’evolució de la robòtica,  que ja s’aplica utilitzant les dades digitals que aporta un projecte.

En l’anterior edició de 2017, l’esdeveniment va congregar a 64 ponents i va esgotar la totalitat de les places disponibles amb 550 assistents. Per aquest motivo, l’ EBS18 ha buscat una nova seu, més amplia i que té una capacitat de 600 places.

L’ EBS18 està organizat pel CAATEB, BIM Academy i buildingSMART Spanish Chapter amb el suport d’un líder mundial com és l’empresa ROCA, patrocinador principal per quart any consecutiu.