Aquest dijous tindrà lloc a Skopje, Macedònia, la conferència inaugural del projecte europeu trainee (Toward market-based skills for Sustainable Energy Efficient construction) a la qual assistiran, entre altres, el Sr. Goran Sugareski (Ministre de Transports i Comunicacions del Govern de la República de Macedònia), el Sr. Samuel Žbogar, Cap de la Delegació de la Unió Europea a Skopje) i Sr. Risto Ivanov (President de ZBK KREACIJA) que efectuarà la presentació del projecte.

TRAINEE té com a objectiu general augmentar el nombre de professionals qualificats del sector de la construcció del país balcànic i implementar mesures d’eficiència energètica a les fases d’operació i manteniment d’edificis per aconseguir una reducció significativa de la factura energètica del país gràcies a l’BIM (Building Information Modeling )

En el projecte participen 6 entitats. Cinc pertanyen a l’Antiga República Iugoslava de Macedònia (FRYM): Economic Chamber of Macedonia (coordinadora del projecte), Kreacija Association of Business and Consultants Skopje, Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies (Ss Cyril and Methodius University), Engineering Institution of Macedonia (EIM) i Adult Education Center (AEC). El sisè soci és BIM Academy.

Vangelis Rosios, enginyer civil de BIM Academy, participarà en el Panell de treball “Introducció de Building Information Modeling” amb una ponència que versarà sobre com el BIM afecta el sector de la construcció i quins són els majors reptes que ha d’afrontar segons les dades del observatori BIM de la UE.

Sobre TRAINEE: “TowaRd market-based skills for sustAINable Energy Efficient construction“  és un projecte finançat pel Program Marc de recerca H2020 (Energy efficiency call CALL 2016-2017; Topic EE-14-2016-2017: Construction skills) de la Comissió Europea (Grant agreement n ° 785.005), que es va iniciar l’1 de maig de 2018 i tindrà una durada de 30 mesos.

BIM Academy és una empresa de formació, consultoria i organització d’esdeveniments especialitzada en Building Information Modeling (BIM), la metodologia que optimitza els processos de disseny, construcció, rehabilitació, gestió i manteniment d’edificis, infraestructures i actius patrimonials.

Notícia relacionada: