Ignasi Pérez Arnal

Founder & Director

ignasiperezarnal@bimacademy.es

Toni Ferron Ribas

Chief Operating Officer

tferron@bimacademy.es

Xavier Garriga Fortuño

Project Director

xgarriga@bimacademy.es

Missió, Visió i Valors

SOLUCIÓ

BIM academy és la solució que optimitza la planificació, la construcció, el manteniment i la rehabilitació d’actius immobiliaris.

CONSULTORIA

Qualsevol empresa, institució pública o propietari que gestioni actius immobiliaris es pot beneficiar de BIM.

INNOVACIÓ

Apostem per BIM i expliquem aquesta metodologia a les aules des del 2012. Això ens fa pioners, referents i impulsors de BIM a Espanya.

FORMACIÓ

Durant el 2015 vam formar a més de 2.000 alumnes i vam sumar, en total, més de 1.000 hores de classe.

MULTIPERFIL

Formem a tots els perfils: arquitectes, aparelladors, enginyers d’obra pública, delineants, constructors, propietaris, promotors i administracions públiques.

DIVULGACIÓ

Donar a conèixer BIM és una de les nostres prioritats. Per això, vetllem per la seva divulgació entre els agents del sector AECO.

Per què ha d’apostar per BIM?

Per què el mes de gener del 2014, el Parlament Europeu va votar a favor de modernitzar les normatives de contractació pública recomanant l’ús de les eines electròniques com BIM en els concursos de projectes i la licitació d’obres. Això implica que les administracions dels 28 estats membres de la Unió Europea han de realitzar el procurement amb sistemes digitals com BIM abans de finalitzar l’any 2018.

Per ser eficient, els projectes i obres han de complir amb els terminis marcats durant la fase de planificació. BIM és una eina que ajuda a seguir el calendari establert i que minimitza riscos i permet, per tant, estalviar costos en material i personal.

BIM pertany a

buildingSMARTBIM Academy és soci en matèria d’Investigació i Formació de buildingSMART Spanish Chapter, l’associació espanyola que representa buildingSMART International a Espanya. BuildingSMART International és l’autoritat mundial que condueix la transformació de l’economia dels actius construïts a través de la creació i de l’adopció d’estàndards oberts i internacionals.

itec146BIM Academy pertany a la Comisisó Construïm el Futur de l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya, ITeC. És una comissió que té l’objectiu de debatre sobre el futur del sector de la construcció i d’analitzar l’ús de les tecnologies BIM e IDP (Integrated Project Delivery), entre altres temes.

logogeobimBIM Academy és un strategic partner de GeoBIM, l’esdeveniment de referència a escala mundial que estudia les relacions entre GIS i BIM. Se celebra anualment a Amsterdam i acull a ponents i assistents d’arreu del món.

esBIMlogoBIM Academy dirigeix dos grups de treball a esBIM, l’organització d’Estratègia Nacional BIM impulsada pel Ministeri de Foment del Govern d’Espanya.

bimvet_logoBIM4Vet va invitar BIM Academy a convertir-se en membre del comitè d’experts. I vam acceptar. És un conjunt que té l’objectiu d’assegurar el reconeixement i la validació dels resultats dels projectes efectuats a escala europea.

BIM al món

BIM partners