Del 22 al 25 de febrer es celebrarà el Mobile Week Girona, un espai obert de reflexió entorn a l’impacte de la transformació digital, que connectarà tota la ciutat a través de l’art, la ciència i la tecnologia. Es tracta d’una iniciativa única i integradora per liderar el canvi tecnològic des del conjunt de la ciutadania abordant els grans reptes i oportunitats que ens plantegen les tecnologies en clau de cultura, qualitat de vida, privacitat, ètica, sostenibilitat o seguretat.

El divendres 22 estarà dedicat a les “Ciutats i territoris digitals“, que tractarà sobre com el desenvolupament de la tecnologia ha canviat la manera d’entendre i dissenyar els espais urbans.

Cada cop més tenim accés a una quantitat d’informació impressionant que ens permet preveure les necessitats de les persones i de les ciutats del futur. Les ciutats s’han convertit en enormes generadors i continents de dades i la seva evolució depèn més d’aquestes dades. En tot això, els ciutadans cada vegada més senten la importància de participar en la construcció de les seves ciutats i volen que la seva veu s’escolti. Pot la capa digital mesurar la salut de les nostres ciutats? Pot anticipar embussos, evitar malbarataments energètics o disminuir la contaminació? Són les dades una infraestructura més de les nostres ciutats com el transport públic, el port, les autopistes, la xarxa d’electricitat, etc.

Ignasi Pérez Arnal, soci fundador de BIM Academy, participarà a la taula rodona / col·loqui “BIM, Noves tecnologies, noves maneres de pensar les nostres ciutats”, juntament amb Andrei Bejenaru, BIM manager corporatiu a PGI Grup, i Mihai Brencea, soci cofundador d’A3D Consulting.

L’acte es farà a la Sala d’actes del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació a partir de les 16:00 h.