Ignasi Pérez Arnal, soci fundador de BIM Academy, serà un dels participants al debat obert “Barcelona Metapolis +20 – The Future of the City 20 Years Later” que se celebrarà aquesta tarda (19h) a l’Auditori de l’IAAC (Carrer Pujades 102 baixos . Barcelona)

Fa vint anys, un grup de joves arquitectes van debatre el futur de Barcelona i van presentar noves idees que van ser publicades en el llibre Metápolis Barcelona a finals de 1998. La publicació va reunir els resultats d’aquest pensament en forma de 25 esquemes previstos per 21 equips diferents.

Barcelona es va convertir en un escenari sintètic per a diferents projectes, noves idees i nous icones per a futurs escenaris: la reorganització estratègica del territori, la redefinició d’àrees i xarxes de desenvolupament, la relació amb el paisatge, el reciclatge d’elements preexistents, etc.

Avui, aquests arquitectes es reuniran novament, per avaluar l’impacte real d’aquestes idees a la ciutat 20 anys després, i per donar veu a una nova generació per debatre sobre la ciutat del futur.

Sobre l’IAAC: L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya és un centre d’investigació, educació, producció i divulgació, amb la missió de visualitzar l’hàbitat futur de la nostra societat i construir en el present.