BIM Academy, empresa de formació, consultoria i organització d’esdeveniments especialitzada en Building Information Modeling (BIM) acaba d’obrir la seva primera filial estrangera a Bangalore, capital de l’estat de Karnataka, des de la qual proveirà els seus serveis a tot el subcontinent indi i altres països del sud-est asiàtic.

Bangalore alberga algunes de les escoles i centres d’investigació més prestigioses de l’Índia. Importants empreses industrials, desenvolupadores de software, enginyeries aeroespacial o de telecomunicacions es troben a la ciutat. Bangalore és coneguda com el «Silicon Valley de l’Índia» per la seva posició com a líder nacional en feines de tecnologia de la informació, factor de gran importància per impulsar el Building Information Modeling (BIM), una metodologia de treball col·laborativa per a la creació i gestió d’un projecte de construcció que centralitza tota la informació del mateix en un model d’informació digital creat per tots els seus agents.

El BIM suposa l’evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla, ja que incorpora informació geomètrica (3D), de temps (4D), de costos (5D), ambiental (6D) i de manteniment (7D). L’ús de BIM va més enllà de les fases de disseny, abastant l’execució del projecte i estenent al llarg del cicle de vida de l’edifici, permetent la gestió del mateix i reduint els costos d’operació.

BIM Research Institute, Pvt. Ltd. compta amb la col·laboració de IBIMA (Índia BIM Association), entitat que representa i dóna suport a una comunitat de més de 35.000 professionals per crear un entorn empresarial positiu per al desplegament efectiu de BIM al país i del Dr . Amarnath CB, enginyer civil amb una llarga trajectòria professional en diversos països de la zona.